Bij ons in Zweden   
Zoek op deze site:
Artikelinformatie Bij ons in Zweden

bij ons in zwedenBij ons in Zweden
Observaties van een emigrant

Prijs: 16,95 Bestel nu dit boek:
 


Bij ons in Zweden bundelt de ervaringen, columns en dagboeknotities van Marc de Jong, Nederlander in Zweden. Hij maakt er kennis met de charmes van het platteland, proeft de ongedwongen stijl van de bevolking en laat zich gewillig onderdompelen in Zweedse gewoonten.

Maar wonen in the middle of nowhere is niet altijd even idyllisch en uiteindelijk verhuist Marc met zijn gezin naar de bebouwde kom. Tussendoor wordt hij zich bewust van de tegenstellingen tussen Nederland en Zweden en stelt hij vragen bij de beweegredenen en verwachtingen van emigranten. Hij ontrafelt het Zweedse eilandgevoel, beschrijft het crecheleven van zijn driejarige dochter en beleeft de zwaarste winter die het land in vijfentwintig jaar heeft gekend.

Bij ons in Zweden is vaak luchtig, maar nooit leeg, dikwijls serieus, maar nooit zwaar, niet zelden grappig, maar nooit onnozel en altijd onderhoudend en to-the-point.

Recensie NBD/Biblion (gezamelijke bibliotheken):
Sinds enkele jaren woont de Nederlandse schrijver van dit boek met zijn vrouw en dochtertje in het Zweedse Smaland. Hij is journalist en daar naar toe verhuisd vanuit zijn toenmalige woonplaats in Belgie. Aanvankelijk wonen ze vrij op het platteland, maar ze verhuizen al snel naar een dorp.
Na een introductie over hemzelf en zijn gezin vertelt hij in korte hoofdstukken over van alles wat een immigrant in Zweden kan tegenkomen en meemaken. Een heel scala aan onderwerpen komt voor het voetlicht, van geldzaken, bureaucratie, de Zweedse taal, Zweedse televisie en scholen tot de koude winters, de horeca, de kinderopvang, het kopen van een huis, huisartsen etc.
De schrijver geeft in zijn vlot geschreven verhalen een vrij realistisch beeld van het wonen en werken in Zweden en geeft aan het einde een kort resume van zijn bevindingen. Enkele zwart-wit foto's geven een nadere indruk van de nieuwe woonomgeving.

Lees de eerste hoofdstukken online:
Recent bekeken artikelen:Kopers van dit boek bestelden ook:
bestemming zweden
Bestemming Zweden

Bekijk artikel...


waarom zweden daarom zweden
Waarom Zweden? Daarom Zweden!

Bekijk artikel...


droom in uitvoering
Droom in uitvoering

Bekijk artikel...


basiscursus zweeds deel1
Zweeds Basiscursus deel 1

Bekijk artikel...


Emigratieboek op Facebook
Like Emigratieboek op Facebook


Houd u op de hoogte via Twitter en volg Emigratieboek.

Partnerprogramma
Heeft u een eigen website? Bekijk eens ons partnerprogramma en verdien geld met uw website.