Chili   
Zoek op deze site:
Artikelinformatie Chili

chiliChili
Landenreeks

Prijs: 14,95 Bestel nu dit boek:
 


Dit boek beschrijft het land en de bevolking, de geschiedenis en de politiek, de economie, de samenleving en de cultuur. Achterin vindt u honderden feiten, cijfers en tal van extra informatie handig bij elkaar. Tot slot maken een uitklapbare landkaart, die u kunt bekijken terwijl u leest, een literatuur- plus adressenlijst en de prachtige fotos en kaarten elk boek compleet.

In veel opzichten is Chili een uitzondering in Latijns-Amerika. Allereerst door zn uitzonderlijke vorm: langgerekt en smal. Juist door die vorm zijn er weinig landen met zon grote verscheidenheid aan klimaten en landschappen. Ook verliep de kolonisatie in Chili anders dan elders op het continent.
In politiek opzicht was en is Chili geen buitenbeentje. Het proces van democratisering dat in de jaren negentig inzette, past in het Latijns-Amerikaanse plaatje. Hoewel de samenleving sindsdien sterk is veranderd, is ze nog altijd diep verdeeld in het oordeel over de Pinochet-dictatuur.
Toch dwingt de wijze waarop de Chilenen omgaan met hun recente verleden respect af.
In economisch opzicht gaat het Chili voor de wind. Het land staat nu voor de uitdaging de welvaart op een eerlijker manier over de hele bevolking te spreiden.

Auteur Marcel Bayer is publicist en als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht, School voor Journalistiek. Hij bezocht Chili de afgelopen decennia meerdere keren.
Recent bekeken artikelen:Kopers van dit boek bestelden ook:
Emigratieboek op Facebook
Like Emigratieboek op Facebook


Houd u op de hoogte via Twitter en volg Emigratieboek.

Partnerprogramma
Heeft u een eigen website? Bekijk eens ons partnerprogramma en verdien geld met uw website.