De Tragiek van Bonaire   
Zoek op deze site:
Artikelinformatie De Tragiek van Bonaire

de tragiek van bonaireDe Tragiek van Bonaire
Nederlands onvermogen op een eiland waar niets is wat het lijkt

Prijs: € 10,00 Bestel nu dit boek:
 


Van 24 aug tm 31 aug met 9,95 korting!

De Tragiek van Bonaire is het verhaal van een bijzonder eiland in een uithoek van het koninkrijk. Bonaire. Sinds 10 oktober 2010 een stukje tropisch nederland. Teruggekeerd in de schoot van het oude moederland, een unieke gebeurtenis. Een dorps eiland waar niets is wat het op het eerste gezicht lijkt.

Duikersparadijs en roversnest. De bedenkelijke rol van de Bonairiaanse politicus Ramoncito Booi. Speeltuin voor CDA-politici, een hoofdrol voor Hans Hillen. Het broeierige koloniale decor voor de gruwelijke moord op de jonge apothekersassistente Marlies van der Kouwe. De verlammende zwijgcultuur. De invasie van Haagse ambtenaren, onder leiding van Henk Kamp, die vertellen dat alles anders moet. Ja zeggen, nee doen. Geopolitiek in de achtertuin van de Verenigde Staten.
Maar ook het verhaal van een idyllisch eiland dat in een kolkende stroomversnelling is geraakt. En vooral ook de geschiedenis van de mensen voor wie het eiland al vele generaties de navel van de wereld is.

De Tragiek van Bonaire is het persoonlijke verslag van journaliste Trix van Bennekom, die sinds 2005 als Antillen-correspondent voor Elsevier op Bonaire woont. Gaandeweg blijkt dat ze sindsdien vooraan bij de geschiedenis zit. ‘Ben je niet bang om van het eiland te worden geschoten?’ krijgt ze te horen wanneer ze vertelt dat ze een boek wil schrijven.

Een must have voor iedereen die geinteresseerd is in de Antillen.

Een reactie van de ChristenUnie politica Cynthia Ortega-Martijn:

"Het is de auteur gelukt om op een vlijmscherpe manier een tipje van de sluier op te lichten door een combinatie van historische feiten en eigen ervaringen. Het boek geeft een inkijk in zaken waar een buitenstaander geen vinger achter kan krijgen. Binnen het Koninkrijk hebben de politieke spelers het voor het zeggen en de inwoners hebben het nakijken. Zo objectief mogelijk heeft de auteur geprobeerd om een selectie te maken in de verschillende historische feiten, gebeurtenissen, ervaringen en interviews om te komen tot een duidelijke boodschap voor het koninkrijk. Die is wat mij betreft luid en duidelijk: Zo kan het niet langer! Een boodschap die ik als politica, maar ook als burger van harte onderschrijf."


Recent bekeken artikelen:Kopers van dit boek bestelden ook:
emigreren naar caribisch nederland
Emigreren naar Caribisch Nederland

Bekijk artikel...


bitterzoet
Bitterzoet

Bekijk artikel...


het eerste jaar is alles opwindend
Het eerste jaar is alles opwindend

Bekijk artikel...


kijk nog meer zuid frankrijk
Kijk, nog meer Zuid-Frankrijk!

Bekijk artikel...


kijk zuid frankrijk
Kijk, Zuid-Frankrijk!

Bekijk artikel...


Emigratieboek op Facebook
Like Emigratieboek op Facebook


Houd u op de hoogte via Twitter en volg Emigratieboek.

Partnerprogramma
Heeft u een eigen website? Bekijk eens ons partnerprogramma en verdien geld met uw website.